Amigos de Cabo Verde

Med kärlek och engagemang för Kap Verde

Rapport om Amigos hjälpverksamhet

Posted on | February 4, 2015 | No Comments

Vi vill tacka alla som bidragit med pengar i vårt hjälparbete!

Amigos de Cabo Verde bedriver sedan flera år ideologisk och ekonomisk hjälpverksamhet i samarbete med föreningen Black Panthers i stadsdelen Várzea i Kap Verdes huvudstad Praia. Bland annat samordnar vi fadderverksamhet för daghemmet Mini Black som är öppet för samhällets mest utsatta barn. Det senaste tillskottet i Black Panthers lokala sociala engagemang är ett dagcenter för äldre, inrymt i anslutning till daghemmet. På dagcentret kommer de gamla att få tillgång till vård av olika slag, mediciner, mat och allmän omvårdnad.

“Föreningen Black Panthers är mycket glada över att kunna utbringa en skål för Praias äldre med detta dagcenter som en nyårsgåva”, sade BP:s ordförande Alcides Amarante i en intervju den 29:e december i artikeln Associação Black Panther edifica Centro Dia de Idosos. Invigningen ägde rum 31:a december 2014, dagen man även firade föreningen Black Panthers 33-årsjubileum och samtidigt delade ut diplom till de 25 ungdomarna som avslutat kortkurser i engelska, informationsteknologi och kampen mot narkotika.

Förutom ovan nämnda reguljära verksamhet har vi nyligen genofört en insamling för de drabbade vid vulkanutbrottet på ön Fogo under december 2014. Detta var ett engångsprojekt som totalt har samlat in över 35 000 kr. Av dessa har föreningen bidragit med 10 000 kr och resten består av generösa bidrag från medlemmar, faddrar och andra Kap Verde-vänner. Och som sagt; vi kan inte nog tacka er alla som bidragit!

Vår kassör Astrid Jansen besökte nyligen huvudstaden Praia för att under högtidliga former överlämna de insamlade “Fogo-pengarna” till Kapverdiska Röda Korset på plats.

astrid_ger_pengar– Den 7 januari träffade jag tillsammans med Alcides från Black Panthers Röda Korsets ordförande Mário Moreira, rapporterar Astrid. Under mötet framhöll jag också vårt samarbete med Black Panthers.

Astrid Jansen blev även intervjuad av en radioreporter och berättade då om föreningen Amigos de Cabo Verdes och våra insatser i hjälparbetet. Programmet sändes på RTC 8:e januari.

Hon fick också vid två tillfällen besöka Black Panthers barnhem och deras nyinvigda dagcenter för äldre och rapporterar entusiastiskt:

image010– Pengarna från oss går åt till att betala material och måltider till Miniblack, skolavgifter och skolmaterial till de äldre barnen. Allt var oerhört välskött och imponerade. Barnen var hur söta som helst och att även få besöka ålderdomshemmet var riktigt upplyftande!
 
 

– Vilken eldsjäl Alcides är; han imponerade verkligen!

Associação Black Panther edifica Centro Dia de Idosos
Associação Juvenil Black Panthers
Black Panthers i Praia, Facebook-sida
Associação Juvenil Black Panthers (PDF)

image010 copy

image009

image011

image008

Comments

Leave a Reply

  • Konsulat

  • Film & Musik

  • Snabbfakta om Kap Verde

  • Dags för KARNEVAL!!!

    Den största karnevalen, inspirerad av karnevalen i Brasilien, infaller under februari - samma dag som vi i firar fettisdag (Mardi Gras). Karnevaler firas mer eller mindre runt om på öarna men mest omtalad är karnevalen i staden Mindelo på ön São Vicente. Klicka här för att läsa på engelska om diverse Kapverdiska festivaler!
  • Facebook

  • CV news / noticia

  • Últimas Notícias

  • RSS Noticias Lusofonas