Amigos de Cabo Verde

Med kärlek och engagemang för Kap Verde

INSAMLING FÖR CORONATEST – HJÄLP TILL!

Posted on | April 4, 2020 | No Comments

På initiativ av Kap Verdes honorärkonsul Filomena von Zeipel startades en insamling för inköp av 2000 testkit till Kap Verde. Anledningen till detta är att Kap Verdes sjukvård har ytterst få testkit för att själva testa sina patienter för COVID-19. Varje testkit inklusive transport och övriga omkostnader kostar totalt 8,75 USD (ca 90 kr).

Alla svensk-kapverdier som finns registrerade hos konsuln har fått ett personligt brev från Filomena där hon informerar om läget på Kap Verde, om upprinnelsen till insamlingen och var man kan sätta in sitt bidrag.

Man behöver inte skänka några enorma summor, varje enskild krona räknas, men ju fler personer som bidrar desto snabbare är vi i mål. Så alla KV-vänner, kolla med era nära och kära, vänner m.fl. om de också kan donera för att hjälpa vårt kära Kap Verde! Även en liten summa är till hjälp.

Swish 0769460284
Bankkonto 5372 02 16357 (SEB)

Insamlingskontot och Swish kommer att stängas klockan 00:00 svensk tid natten mellan sön 5 april och mån 6 april. De donationer som mottagits till dess kommer att skickas till Kap Verde måndagen den 6 april 2020 via kontot COVID19 DONATION. Det kontot är skapat av Kap Verdes regering för förvärv av provsatser och andra sjukhusartiklar som kommer att transporteras till Kap Verde med specialflygningar organiserade av regeringen.

Kap Verde har utlyst nödläge i landet mellan den 29 mars och den 17 april. Följ läget om COVID-19 på kapverdiska regeringens officiella sida www.covid19.cv


Filomenas von Zeipel skickade ut brevet till svensk-kapverdierna torsdagen den 28/3 och redan på onsdagen den 1/4 skrev hon att det var med stor glädje hon ville informera om den generositet och stöd som visats för detta initiativ, som fram till dess lyckats samla in 52.650 kr. Här är en länk till hennes brev <—

Förslaget var från början att skaffa 2000 kit för diagnostik av coronavirus. Men på grund av det brådskande läget, med behov av att agera snabbt samtidigt som landet är isolerat, gick det inte att garantera transporten av dessa provkit. Därför skickades beloppet SEK 52.650 omgående direkt till Kap Verde via kontot COVID19 DONATION.

Filomena skriver vidare:
Jag vädjar till alla som kan och vill att göra en andra våg av donationer och bidra till att skicka minst 1 000 kit till gagn för vårt folk och vårt land.

Jag vill tacka alla som bestämde sig för att stödja denna sak och vårt kära land i denna mycket svåra tid i mänsklighetens historia. Med din hjälp är det nu möjligt att rädda fler liv och skydda Kap Verde.

Solidariteten märks tydligt i tider som dessa, för tillsammans är vi starkare och bättre rustade att övervinna denna osynliga fiende.


Mitt uppriktiga och hjärtliga TACK!
Med stor uppskattning
Filomena von Zeipel

Comments

Leave a Reply

  • Konsulat

  • Film & Musik

  • Snabbfakta om Kap Verde

  • Dags för KARNEVAL!!!

    Den största karnevalen, inspirerad av karnevalen i Brasilien, infaller under februari - samma dag som vi i firar fettisdag (Mardi Gras). Karnevaler firas mer eller mindre runt om på öarna men mest omtalad är karnevalen i staden Mindelo på ön São Vicente. Klicka här för att läsa på engelska om diverse Kapverdiska festivaler!
  • Facebook

  • CV news / noticia

  • Últimas Notícias

  • RSS Noticias Lusofonas