Amigos de Cabo Verde

Med kärlek och engagemang för Kap Verde

Ge en gåva!

Gåvobevis:

logo2the_right

Med Amigos de Cabo Verdes Gåvobevis kan du ge en gåva som födelsedagspresent, julklapp eller vid annan högtid. Sätt in ett valfritt belopp på föreningens Plusgiro 921238–2 eller Swish: 123 582 02 12. Märk med antingen Black Panters eller Projektstöd. Sedan kan gåvobeviset skrivas ut och där kan man kryssa i till vilket projekt som pengarna gått till samt summans storlek.

Du kan välja mellan tre alternativa utseenden på ditt gåvobevis:

– Jul
– Vacker natur
– Bordets läckerheter

Information om projekten

Fadderverksamhet
Amigos de Cabo Verde ger ekonomiskt stöd till föreningen Black Panthers som ligger i stadsdelen Várzea i huvudstaden Praia. Deras förskola Mini Black tar emot ca 60 barn, en grupp på förmiddagen och en på
eftermiddagen. Barnen lever i fattigdom och en del är föräldralösa. På förskolan får de två mål närande och god mat, pedagogisk stimulans och övrig omsorg. Förskolans verksamhet ger barnen bättre möjligheter att lyckas i skolan – en väg ur fattigdomen. Mini Black-barnen får fortsatt stöd under skolåldern med skolavgiften, skoluniform, pedagogiskt material och en välkomnande fristad när de behöver ett mellanmål eller vill läsa läxor. Tack vare våra faddrar har vi genom åren kunnat bidra till att skapa en ljusare framtid för många barn och deras familjer i stadsdelen Várzea. 

Läs mer på www.caboverde.se/projekt/
geengava1

Fond för projekstöd
Amigos de Cabo Verde har sedan starten också stött ett par andra projekt, mindre i omfattning men väl så angelägna. Och för att få resurser att fortsätta med detta startade föreningen Projektfonden. Tanken är att varje år kunna dela ut ett engångsstöd till angelägna verksamheter av allmänt intresse i Kap Verde. Blir gensvaret tillräckligt stort hoppas föreningen kunna betala 5 000–10 000 kronor till minst ett projekt som föreningens styrelse gemensamt valt ut. Projektet/projekten som valts ut meddelas i samband med föreningens årsmöte. ACV prioriterar små avgränsade projekt, där projektfondens bidrag bedöms vara av avgörande betydelse. År 2013 delades stöd för projektfonden ut för första gången. Två av åtta inkomna ansökningar valdes ut. Det ena stödet gick till förskolan Nho Taninho i byn Lém på Brava – skolmöbler tillverkade av lokala snickare. Det andra gick till fiskekooperativet Baia de São Jorge i fiskebyn Preguiça på São Nicolau, till inköp av fiskeutrustning. Båda fick ett stöd på 10 000 kronor vardera. Sedan dess har en lång rad projekt från olika öar fått stöd. Läs mer på föreningens hemsida:

www.caboverde.se/fond‐for‐projektstod/


Med Amigos de Cabo Verdes Gåvobevis, speciellt framtaget för de drabbade av vulkanutbrottet på ön Fogo november 2014, kunde man exempelvis ge den som en julklapp det året.

Alla insamlade pengar förmedlade vi oavkortat till Röda Korset på Fogo. De hade bedrivit en omfattande verksamhet till stöd åt de evakuerade sedan utbrottets första dag.

Klicka här för att se och läsa mer om Gåvobevis (i PDF-format)!

fogo_montage

  • Konsulat

  • Film & Musik

  • Snabbfakta om Kap Verde

  • Dags för KARNEVAL!!!

    Den största karnevalen, inspirerad av karnevalen i Brasilien, infaller under februari - samma dag som vi i firar fettisdag (Mardi Gras). Karnevaler firas mer eller mindre runt om på öarna men mest omtalad är karnevalen i staden Mindelo på ön São Vicente. Klicka här för att läsa på engelska om diverse Kapverdiska festivaler!
  • Facebook

  • CV news / noticia

  • Últimas Notícias

  • RSS Noticias Lusofonas