Amigos de Cabo Verde

Med kärlek och engagemang för Kap Verde

Fadderverksamhet för daghemmet Mini Black

Läs eller ladda ner PDF om fadderverksamheten för Mini Black!

Vänskapsföreningen Amigos de Cabo Verde har sedan december 2003 samarbetat med den kapverdiska ungdomsorganisationen Associação Juvenil Black Panthers i stadsdelen Várzea i huvudstaden Praia.

Black Panthers, som inget har med Malcolm X:s militanta rörelse att göra, startades 31 december 1980 med ungdoms- och idrottsverksamhet. Efter det att nuvarande ordförande och eldsjälen Alcides Amarante tog över 2004 har verksamheten fått en alltmer social inriktning. Amigos de Cabo Verde ger ekonomiskt stöd till Black Panthers daghem Mini Black, som tar emot ca 60-80 barn. Barnen är fattiga och en del är föräldralösa. Många av barnen har en stödfamilj i området där de får sova. På daghemmet får de två mål närande och god mat, pedagogisk stimulans och övrig omsorg. Daghemmets verksamhet ger barnen bättre möjligheter att lyckas i skolan – en väg ur fattigdomen. Mini Black-barnen får fortsatt stöd under skolåldern med skolavgiften, skoluniform, pedagogiskt material och en välkomnande fristad när de behöver ett mellanmål eller vill läsa läxor. Tack vare våra faddrar har vi förändrat framtiden för många fattiga barn och deras familjer i stadsdelen Várzea.

daghemmetFadderföräldrarna betalar varje månad ett valfritt belopp till föreningen, vanligast mellan 100 och 200 kr per månad (per fadderbarn). De insamlade pengarna sänds till Black Panthers utan mellanhänder
(överföringskostnaden betalas av Amigos de Cabo Verde). Även om pengarna inte är öronmärkta per barn utan används för hela verksamheten på Mini Black, kan faddrarna hålla kontakt med just sitt/sina fadderbarn. Man kan skicka mail eller brev och kanske små personliga presenter om man vill. Postadressen är Black Panthers, CP 677, Praia, Kap Verde.

Epost-adressen är “ajbpanthers (at) gmail.com”

Som fadder är du välkommen att hälsa på Mini Black. Avsikten med detta är att du ska kunna vara med och se hur verksamheten fungerar. Organisationens ordförande Alcides Amarante är väldigt noga med att det ska vara full insyn i verksamheten.

Det finns alltid nya barn som står i kö för en fadder. Vill även du bli fadder, kontakta Sylvia Hermansson på 070‐783 89 97, eller e-posta till: “sylvia_hermansson (at) hotmail.com”.

Inbetalning för fadderbarn går via Amigos de Cabo Verdes Plusgiro 921238‐2 eller Swish: 123 582 02 12. Märk betalningen ”Mini Black ”samt betalningsgivarens namn.


Intresserad av att stödja föreningens hjälparbete?
Klicka då här för att läsa mer!

  • Konsulat

  • Film & Musik

  • Snabbfakta om Kap Verde

  • Dags för KARNEVAL!!!

    Den största karnevalen, inspirerad av karnevalen i Brasilien, infaller under februari - samma dag som vi i firar fettisdag (Mardi Gras). Karnevaler firas mer eller mindre runt om på öarna men mest omtalad är karnevalen i staden Mindelo på ön São Vicente. Klicka här för att läsa på engelska om diverse Kapverdiska festivaler!
  • Facebook

  • CV news / noticia

  • Últimas Notícias

  • RSS Noticias Lusofonas