Amigos de Cabo Verde

Med kärlek och engagemang för Kap Verde

Årsmöte 2021 i Amigos de Cabo Verdes

Posted on | September 5, 2021 | No Comments

VÄLKOMMEN TILL AMIGOS DE CABO VERDES ÅRSMÖTE och INTRESSANT FÖREDRAG MED GUENNY PIRES, KAPVERDISK FILMSKAPARE OCH GRUNDARE AV TXAN FILM

LÖRDAGEN DEN 25 SEPTEMBER 2021 – VIA ZOOM ÄVEN I ÅR !

Årsmötet genomförs också i år på distans som video-möte via Zoom. Denna gång helt i filmens tecken. Vi har bjudit in Guenny Pires, prisbelönt filmskapare, filmfotograf och lärare i bildmediakonst som föredragshållare i direktsändning från Los Angeles i USA. Ämnet blir “IDENTITY AND CULTURAL PROMOTION THROUGH CINEMA”. Han är den första infödda kapverdier som skriver, regisserar och producerar dokumentär- och berättarfilmer om Kap Verde. År 2005 flyttade han till Los Angeles och grundade Txan Film Productions & Visual Arts, ett produktionsbolag med fem medlemmar. Se YouTube trailers på www.txanfilm.com

Kl. 17:30 (08:30 LA-tid) startar föredraget med Guenny Pires och en av hans kollegor. De kommer hålla på ca 1 timma inklusive frågestund. Föredraget hålls på engelska och vi får möjlighet att ställa frågor och diskutera med Guenny och hans kollega efter anförandet. Föredraget kommer att vara öppen för alla som vill anmäla sig.
–>> Klicka på denna länk för att ansluta till föredraget i Zoom!

Kl. 18.30 håller vi årsmötesförhandlingar med efterföljande fri diskussion för alla medlemmar. Endast medlemmar i ACV som betalt medlemsavgiften kan delta. Agenda återkommer vi om.

Hoppas många kan och vill delta och att ni laddar ner Zoom i god tid före mötet.

Den som inte är medlem – bli gärna medlem! Du som redan är medlem – värva gärna nya medlemmar!
Det kostar 200 kr för en person och 300 kr för familj per år. Medlemsansökan görs enkelt på föreningens hemsida via formuläret MEDLEMSANSÖKAN.

Avgiften betalas in via föreningens Plusgiro 92 12 38-2 eller Swish 123 582 02 12. Eller skanna vår QR-kod.

ANMÄLAN
Föranmälan både till föredraget och årsmötet kommer kunna göras genom att man fyller i ANMÄLAN TILL FÖREDRAG/ÅRSMÖTE 2021. Inbjudan inklusive mer detaljerad information kommer skickas via e-post till dem vi har på föreningens kontaktlista samt läggas ut på sociala medier.

FÖRBERED DIG FÖR ÅRSMÖTET och/eller FÖREDRAGET

1. SKICKA FÖRANMÄLAN SENAST ONSDAG 22 SEPTEMBER
Anmäl dig till årsmötet och/eller föredraget genom att fylla i formuläret ANMÄLAN TILL FÖREDRAG/ÅRSMÖTE 2021.

Du som anmält dig till årsmötet och/eller föredraget får en länk med inbjudan till mötet, länken skickas ut dagen före årsmötet. Årsmöteshandlingar i PDF-format bifogas med anmälningsbekräftelsen (endast medlemmar).

2. LADDA NER ZOOM
Ladda ner och testa Zoom med en kompis.

FRÅGOR OCH SVAR OM DIGITALA ÅRSMÖTET 2021

HUR ANSLUTER JAG MED ZOOM-APPEN?
Du behöver installera en app. från Zoom. Den finns för dator, smartphone eller platta. Välj det som passar dig bäst. Använd sedan länken i mejlet du får för att starta mötet. ACV-värden släpper in och stämmer av att de som släpps in är ACV-medlemmar (gäller själva årsmötet). Föredraget är öppen för alla. (möjligt att ansluta under hela föredraget?)

HUR GÖR JAG OM JAG INTE LYCKAS ANSLUTA TILL MÖTET?
Om du inte skulle komma in till mötet inom en minut, gå ur programmet och pröva sedan igen. Vi öppnar Zoom redan en timme före mötets början, för att ge tid för alla att ansluta. Om du fortfarande har problem, ring eller sms:a Maria Santos Vogt på tel. 072-512 28 26 som kommer fungera som support under själva mötet.

HUR GÖR JAG OM DET INTE FUNGERAR?
Be oss om hjälp, ring eller sms:a Maria Santos Vogt på 072-512 28 26. Ha gärna din telefon till hands, så att vi kan nå dig på det nummer du angav när du anmälde dig.

CHATT-FUNKTIONEN
I chatten kan du ställa frågor och begära ordet under mötet. ACV är mötesadministratör, och hjälper till att hålla koll på talarlista och chatten under mötet.

ÄR ÅRSMÖTE PÅ DISTANS SÄKERT?
Precis som vid ett fysiskt årsmöte vidtas åtgärder för att kontrollera och garantera att de som deltar är medlemmar.

 • Till exempel begränsar vi tillgången till information till endast medlemmar, och deltagare kommer behöva bli godkända innan de blir insläppta i det digitala mötet.
 • Föranmälan är nödvändig för att säkerställa att vi endast har medlemmar på mötet.
 • Precis som vid ett fysiskt årsmöte dokumenteras alla beslut i protokollet som är det dokument vi tillsammans skapar och som därmed har full legitimitet.
 • Precis som vid ett fysiskt årsmöte gör vi allt för att det ska vara tillgängligt. Vi har vid val av plattform för det digitala mötet lagt stor vikt på just tillgänglighet, därför kommer det vara möjligt att delta i mötet via dator, smartphone eller platta. Vi kommer vara tillgängliga och stötta dem som behöver hjälp med att delta i mötet.

Här kan du läsa och ladda ner denna inbjudan som PDF <—

Comments

Leave a Reply

 • Konsulat

 • Film & Musik

 • Snabbfakta om Kap Verde

 • Dags för KARNEVAL!!!

  Den största karnevalen, inspirerad av karnevalen i Brasilien, infaller under februari - samma dag som vi i firar fettisdag (Mardi Gras). Karnevaler firas mer eller mindre runt om på öarna men mest omtalad är karnevalen i staden Mindelo på ön São Vicente. Klicka här för att läsa på engelska om diverse Kapverdiska festivaler!
 • Facebook

 • CV news / noticia

 • Últimas Notícias

 • RSS Noticias Lusofonas